Entertainment Korean Central Television, typical day’s broadcasting on KCTV on weekdays

Video
Added
Oct 28, 2019
Location
Views
59
Rating
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
DESCRIPTION

Korean Central Television
Korean Central Television (KCTV; Korean: 조선중앙텔레비죤; MR: Chosŏn Chungang T’ellebijyon) is a television service operated by the Korean Central Broadcasting Committee, a state-owned broadcaster in North Korea. It is the only official source of television news for North Koreans.

http://www.kcna.kp

 

The following illustrates part of a typical day’s broadcasting on KCTV on weekdays:

Broadcast time
Broadcast programmes
Approximate broadcast durations
Welcome to KCTV at 14:30 or 2:30 PM Pyongyang Time (00:00 or 12:00 AM GMT).

 

14:30-15:00
Highly modified version of the Philips PM5544 (4:3), Philips PM5644 (16:9), Test Pattern with digital clock and multiple elements including colour bars, resolution grids and other markings (the audio is music – usually classical or patriotic – and clock ident with the 8-note chime of “Song of General Kim Il-sung” as time signal)
30 minute.

 

15:00-15:10
National anthem, introduction announcement, “Song of General Kim Il-sung” (instrumental version) & “Song of General Kim Jong-il” (instrumental version), television listings
10 minutes.

 

15:10-16:20
Special events recap
70 minutes.

 

16:20-17:00
Documentary specials
40 minutes.

 

17:00-17:20
Afternoon News (“Report”, 보도 –Bodo–)
20 minutes.

 

17:20-17:25
Press Review (오늘호 중앙신문개관)
5 minutes.

 

17:30-18:00
Children’s Broadcast time (cartoons, anecdotes of Kim Il-sung, Kim Jong-il, etc.)
30 minutes.

 

18:00-18:15
Law enforcement show
15 minutes.

 

18:15-18:35
Military show (chorus, parade, exercises, etc.); also includes the military comedy show It’s So Funny
20 minutes.

 

18:35-19:00
Sports
40 minutes.

 

19:00-19:25
The evening news (“Report”, 보도 –Bodo–)
25 minutes.

 

19:25-19:30
Weather forecast
5 minutes.

 

19:30-20:00
Sitcom (usually revolutionary or daily life themed TV series)
30 minutes.

 

20:00-20:40
Drama show
40 Minutes.

 

20:50-22:20
Feature Film
90 minutes.

 

22:20-22:25
The late night news (“Among the Report today”, 오늘의 보도중에서 –Oneul’ui Bodojeung’eseo–)
5 minutes.

 

22:25-22:30
Weather forecast
5 minutes.

 

22:30-22:35
Music videos
5 minutes.

 

22:35-22:40
TV listings for tomorrow, sign-off announcement, National Flag and music 《빛나는 조국》 (“Our Shining Country”)
5 minutes.

 

22:40-14:30
Off the air. 8-bar Test Pattern with 1 kHz tone (tone but still black screen starts about 1.5 minutes after black screen start and lasts about 10 seconds at which point RF signal is completely cut; RF transmission begins again 21 minutes later the content of this transmission is bars+tone; bars without tone starts 1.25 minutes before beginning of next programme cycle)
13 hours and 10 minutes.





    FEATURES

    Corea del Nord, Pyongyang, KP

    LEAVE MESSAGE TO AUTHOR

    Human Test: Find the X     5 + 5 =

    All copyrights reserved © - 42doit.com